Історичний екскурс від Юрія Берестеня

Цієї суботи в Бібліотеці української діаспори імені сенатора Джона Маккейна відбувся черговий історичний екскурс від кандидата історичних наук і співробітника Музею історії Дніпра Юрія Берестеня.

Цього разу ми знову торкнулися актуальної, на жаль, теми, а саме поговорили про біженство в часи Першої світової війни і про участь, яку Катеринослав і місцеві влада і громада брали у врегулюванні цього явища. Ми дізналися про національний і релігійний склад біженців, з яких географічних точок відбувався найбільший їх "приплив", про те, як допомагали своїм одноплемінникам місцеві національні та релігійні громади, про прорахунки і вдалі рішення місцевої влади, про неймовірні зусилля санітарних служб, що убезпечили наш регіон від поширення небезпечних інфекцій і про місцеві локації, де відбувалося розселення новоприбулих.

Тема доповіді виявилася настільки широкою, розтягнутою у часі і малодослідженою, що доповідач прийняв рішення продовжити знайомити слухачів із нею під час нашої наступної лекції у вересні.

Отже, запрошуємо всіх цікавих містян і гостей нашого міста до нових зустрічей із Юрієм Берестенем!